+31 (0)321 336 730 | info@biron.nl |

Biron laat uw bedrijf groeien

Biron in Dronten is een specialist in meststoffen en chemicaliën. Dat is wat Biron zo ook bijzonder maakt. Want voor nagenoeg elke toepassing ontwikkelen wij – veelal op verzoek van de klant – specifieke en innovatieve meststoffen. We onderscheiden ons wereldwijd door de combinatie van kennis en gebruik van hoogwaardige grondstoffen.

Ons specialisme is het toevoegen van sporen-elementen voor de plantvoeding. De nadruk ligt hierbij op relatief kleine hoeveelheden stoffen zoals zink, mangaan, aminozuren en ijzer. Voor het mengen, verdunnen of oplossen, gebruiken we hoogwaardige technieken.

Biron, sinds 2005

Biron is in 2005 gestart en inmiddels uitgegroeid tot een specialist op het gebied van meststoffen en chemicaliën. Zowel op de nationale als internationale markt heeft Biron een goede naam en een snel groeiend marktaandeel. Via een netwerk van professionele distributiebedrijven bedienen wij met name de agrarische markt: tuinbouw, fruitteelt, akkerbouw en melkveehouderij.

Veiligheid – milieu en hygiëne

Aandacht voor het milieu en bedrijfshygiëne zit in onze genen. De manier waarop wij werken ligt verankerd in strenge protocollen. In 2014 hebben we geïnvesteerd in een extra opslagruimte voor chemicaliën, waarmee de opslag binnen het bedrijf op het hoogste niveau is gebracht.

Onderzoek – eigen laboratorium

Voortdurend zoeken we naar nieuwe combinaties van stoffen met onderscheidende meerwaarde. In ons inpandige laboratorium onderzoeken we de mogelijkheden voor nieuwe producten. Ter ondersteuning laten we materialen en producten controleren door onafhankelijke laboratoria. Vervolgens testen we op proefvelden de uitwerking van onze producten.

Verkoop – elke klant eigen label

Circa tweederde van onze productie is klantspecifiek. Dus samengesteld op de toepassing van klanten zoals distributiebedrijven. De verkoopargumenten van onze klanten proberen we zo goed mogelijk te vertalen in het product. Voor elke leverancier stellen we daarom een eigen productenlijn samen, compleet met uniek en herkenbaar label.